Αρχική arrow Beachworld
 
 

beachworldText


Τα οικοσυστήματά μας Bio-Sphere και Beachworld.

beachworld1

Η GLOBUS INTERNATIONAL είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής στον κόσμο προϊόντων που βασίζονται στην τεχνολογία της NASA. Η BEACHWORLD και η BIOSPHERE είναι μόνο δύο παραδείγματα μιας αυθεντικής συλλογής εκπαιδευτικών και διακοσμητικών προϊόντων που αποτελεί την τέχνη της επιστήμης.

• Οι BEACHWORLD είναι κλειστά θαλάσσια οικοσυστήματα που διατηρούνται με φυσικά στοιχεία όπως το φως και η θερμότητα.
• Οι BIOSPHERE είναι κλειστά υδάτινα οικοσυστήματα με διάφορα είδη ζώων και φυτών σε τέλεια ισορροπία.

Τα προϊόντα μας έχουν δοκιμαστεί στο διαστημόπλοιο Space Shuttle και στον MIR. Αυτό αποδεικνύει το μέγεθος του επαγγελματισμού μας.

Beachworld
Οι κάτοικοι της BW σας είναι γαρίδες που υπάρχουν μόνο σε ορισμένα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Ονομάζονται Opae'ula ( επιστημονική ονομασία Halocaridina Rubra ) και ζουν σε κοιλάδες που βρέθηκαν σε βράχια δημιουργημένα από λάβα. Βαθιά κόκκινα στρώματα άλγης περιβάλλουν τα τοιχώματα αυτών των κοιλάδων, παράλληλα με άλλα είδη μακροάλγης. Οι Opae'ula δεν τρώνε την άλγη αλλά τη συντηρούν, τρώγοντας τη μικροάλγη και τα βακτηρίδια που εμφανίζονται στα στρώματα της άλγης. Είναι κυριολεκτικά οι κηπουροί του περιβάλλοντός τους. Κρατούν την ισορροπία μέσα στις κοιλάδες και τις διατηρούν καθαρές, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί η τεράστια άλγη.

Υπάρχει επίσης και άλγη μέσα στη BW σας. Αυτό βοηθάει να παραμένει το νερό καθαρό και να υπάρχει οξυγόνο για τις Opae'ula. Το φως δημιουργεί τη μικροάλγη που παράγει το οξυγόνο και την τροφή για τις Opae'ula, οι οποίες αντίστοιχα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί η άλγη.
Στη BW σας μπορείτε να δείτε τις Opae'ula να φροντίζουν για την τροφή και την καθαριότητά τους, ακόμη και να κουβαλούν κομμάτια άμμου! Αν μετακινείτε τις γαρίδες και αλλάζουν θέση, τείνουν να χάσουν προσωρινά το λαμπερό κόκκινο χρώμα τους, στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν με τον περίγυρό τους. Μόλις συνηθίσουν, επανέρχονται στην κανονική τους κατάσταση.
Σε αντίθεση με το φυσικό τους περιβάλλον δεν υπάρχουν εχθροί μέσα στη BW, έτσι το όριο ζωής τους μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλο - έως 10 χρόνια.

Περισσότερα.....